Vragen over relaties, ouderschap of scheiding?

Samsara

Wat is Samsara?

Samsar is een nieuw initiatief bedoeld voor iedereen die informatie en/of hulp zoekt op het gebied van relatie, duurzaam ouderschap en echtscheiding. Betrokken zijn de gemeente en organisaties die in Helmond actief zijn op het gebied van relatie, ouderschap en (echt)scheiding.

Waarom Samsara?

Maar liefst één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Daarnaast zijn er veel samenwoonrelaties die verbroken worden. Hierbij zijn vaak kinderen in het spel.  Een scheiding is een heel ingrijpende gebeurtenis voor iedereen die er mee te maken krijgt en kan grote impact hebben. Scheidingskinderen hebben gemiddeld 2 keer zo veel problemen als kinderen uit complete gezinnen. Want of een scheiding van ouders nu goed of minder rustig verloopt, kinderen nemen altijd afscheid van een bestaande situatie die voor hen vanzelfsprekend was. Kinderen missen altijd één van hun ouders, en soms ook de familie van één van de ouders. Soms moeten kinderen verhuizen, en zelfs naar een andere school. Dat betekent verlies van vriendjes of vriendinnetjes. Dat gaat gepaard met emoties, en het duurt een tijdje voordat kinderen hun weg hebben gevonden in hun nieuwe leventje.

Wat doet Samsara?

Samsara biedt een overzicht van het aanbod aan informatie, hulp, advies en contact in allerlei vormen voor jeugd, ouders, netwerk én professionals. De website www.samsara-helmond.nl streeft ernaar om op een toegankelijke en overzichtelijke manier een overzicht te geven van informatie, preventieve activiteiten, inschrijfmogelijkheden en mogelijkheden voor hulp en steun. Samsara vormt een basis voor de inzet van eigen kracht en hulp voor kinderen, ouders en het netwerk daaromheen, bijvoorbeeld opa’s oma’s en buren.

Samsara helpt je de juiste hulp voor jou te vinden.

Hoe fijn zou het zijn voor elk kind om op te groeien met ouders die hun best doen om altijd een goede ouder te blijven, ook als het tussen hen niet zo goed gaat. Ouders die weten waar ze terecht kunnen voor hun kind(eren) en voor zichzelf als ze even hulp nodig hebben.